Pages

Friday, June 17, 2016

SPINACH LENTIL SOUP / BAYAM MASAK DHAL


Masakkan harian yang cukup mudah disediakan. Masakan ini adalah Indian Style tapi biasanya tidak menggunakan santan, tapi saya masukkan santan. Sedap resipi dan boleh dijadikan sup menghirup

Hidang bersama nasi panas dan sedikit acar makanya tidak berganjak dari meja makan



Bayam Masak Dhal


  • 1 cawan dhal direbus
  • 1 ikat bayam dibersihkan dan dihiris halus
  • 1 cawan santan cair
  • 1 cawan santan pekat
  • 1 sdt serbuk kunyit
  • 1 sdt jintan putih
  • 1/2 sdt serbuk ketumbar
  • 1 biji bawang besar dihiris nipis
  • garam secukup rasa


Cara Menyediakannya


    1. Satukan semua bahan diatas api sambi dikacau sehingga mendidih dan bayar layu
    2. Masukkan garam secukup rasa dan angkat

    1. Notes


      RECIPE SOURCE:  Patyskitchen.blogspot.com
      All images & content are copyright protected. Please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank  You.


      No comments:

      Post a Comment