Pages

Tuesday, May 24, 2016

MY MEXICAN BUN


Roti yang selalu mengancam jiwa, pada bila dibakar biasanya di Mall....ha...ha kini mampu membuat sendiri. Saya menggunakan resipi asas roti dan menyediakan toppingnya. Untuk resipi asas roti sila rujuk post saya yang terdahulu Cara membuatnya sama sahaja tetapi intinya digantikan dengan butter. Setelah bun mengembang dua kali ganda dan sebelum bun dimasukkan ke dal;am oven, bun peru dipaipkan dengan topping terlebih dahulu, sila lihat gambar bawah

Bun favourite ramai ini sedap dimakan panas-panas





Topping Mexican Buns

  • 80 g gula
  • 80 g butter
  • 80 g tepung
  • 1 biji telur
  • 1 sdt coffee emulco
  1. Pukul mentega dan gula sehingga kembang
  2. Masukkan telur 
  3. diikuti dengan tepung
  4. Pukul rata dan masukkan serbuk kopu atau coffee emulco
  5. Masukkan dalam piping bag dan lakar atas bun yang sudah mengembang
  6. Bakar bun seperti biasa
Notes


RECIPE SOURCE:  Patyskitchen.blogspot.com
All images & content are copyright protected. Please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank  You.


No comments:

Post a Comment