Pages

Thursday, April 23, 2015

CENCARU SAMBAL KICAP



Lauk favourite masa zaman sekolah...., suka sekali makan bersama nasi panas. Cukup simple ikan digoreng dan dimakan bersama sambal kicap tetapi really..really satisfying. 

Paling best kalau dapat ikan fresh. Ikan ini tidak perlu digoreng lama-lama bagi mengekalkan kemanisan ikanya.



5.0 from 1 reviews
PrintCencaru Goreng Sambal Kicap
5 - 6 ekor cencaru dibersihkan
garam secukup rasa
Minyak secukupnya untuk menggoreng
Panaskan minyak dan goreng ikan. (jangan sampai gareng cukup masak angkat)

Untuk Sambal Kicap
2 biji bawang besar dihiris halus
11 biji cili padi dihiris halus
1 cawan kicap manis
2 biji limau nipis diperah airnya

Gaulkan semua bahan dan adjust rasanya



Recipe Source :- PATYSKITCHEN

@PATYSKITCHEN, all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in yotur own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank You

1 comment: