Pages

Thursday, June 21, 2012

SAIKAP 3 RASA / 3 TASTE SEABASS



One of the great Chinese and Thai restaurant dishes is a whole fish crispy-fried and then served with sweet-and-sour sauce. It is a dramatic presentation and the combination of sweet-sour-hot-savory can't be beat. I developed this easy-to-make home recipe and it is as good as any restaurant version. I get the sweet and sour taste from the pineapple..it's marvellous..and for you who love something hot then add some bird's eyes chili..it creat wonders. This dish is best serve as main dish with rice and other dishes.



Musim-musim begini anak-anak selalu suka lauk yang panas-panas dan segera....punya..so saya buat ini ikan 3 rasa yang cukup popular dimana-mana restuarant Cina atau Thai. Ikan Siakap sekarang ni murah dan saya memang suka ikan siakap sebab isinya yang lembut. Untuk menambahkan keenakan pada rasa masam dan manisnya saya masukkan nenas cincang...memang sedap. Menu ini sesuailah dijadikan menu utama makan bersama nasi.


Next Post - Chocolate Bundt Cake

3 comments:

  1. bestnya siakap 3 rasa ni, peberet family Liza ni...

    ReplyDelete
  2. Salam Paty....sedapnya dapat ikan siakap masak gini...saya suka makan dan tak jemu jika ke kedai siam menu nie tidak ketinggalan.

    ReplyDelete
  3. wahh..sini pun ade ikan...byk menu ikan kuar hari ni ek..sedap ni kak..makan panas2 kan..bertambah2 nasi nya..:-)

    ReplyDelete