Pages

Tuesday, May 15, 2012

HAILAM NOODLES / MEE HAILAM




This is one of my favourite noodles. Hailam Mee comes with two version the wet and the dried. This is the wet version with slightly thick gravy. Serve best with green chili pickles.


Mee Hailam ini memang kesukaran....memang suka banget....kalau buat saya suka gunakan daging sebab manis air rebusan daging memantapkan lagi mee. Paling penting untuk mendapatkan kuah yang sedap ialah dengan menggunakan bahan perisa yang sedap. Mee ini cukup sinonim dengan cili jeruk.

Next Post - Banana Leaf Lunch with Indian Style Fried Cabbage.

4 comments:

  1. salam kak paty ^^ tun dh lama x makan mee hailam. suka yg byk kuah jugak ^^

    ReplyDelete
  2. mengeliurkan tengok mee hailam akak tu...
    makan tengah panas2..
    memang best...

    ReplyDelete
  3. lamanya xmakan mee hailam...adlast mkn pun umh kawan smbut berday ank dia tahun lepas...sbb kdg2 makan mee hailam ni kena mee dia pahit tu..adoiii terus hilang selera..

    ReplyDelete
  4. wow! geram tengok mee hailam tu...meriah sungguh!

    ReplyDelete