Satu cara untuk menggunakan roti putih yang hampir kepada tarikh luput. Saya guna cara French Toast untuk membuat roti gulung ini. Boleh disalut dengan nestum, breadcrumb ataupun gula kayu manis, begitu juga jem juga boleh digantikan dengan cokolat atau kastad.
Jelly Roll Baked French Toast
- 8 keping roti
- 2 biji telur
- 3 sdb susu
- 1/3 cawan gula
- 1 sdt serbuk kayu manis
- 1 cawan serbuk nestum
Directions
- Buangkan bahagian tepi roti
- Lenyekkan roti dengan pengelek dan sapukan roti dengan jem pilihan
- Pukul telur dan susu dan masukkan serbuk kayu manis dan gula
- Celup roti dalam adunan telur dan saut dengan nestum
- Panaskan ven dan bakar selama 20 minit
Notes
Nampak menarik pula bila buat macam tu kan akk..
ReplyDeletesedapnya... resepi baru ni
ReplyDeletekeliatannya sangat enak sekali , jadi ingin sekali untuk menyobanya !!
ReplyDeleteObat Tradisional Hepatomegali