Pages

Wednesday, November 04, 2015

JELLY ROLL FRENCH TOAST


Satu cara untuk menggunakan roti putih yang hampir kepada tarikh luput. Saya guna cara French Toast untuk membuat roti gulung ini. Boleh disalut dengan nestum, breadcrumb ataupun gula kayu manis, begitu juga jem  juga boleh digantikan dengan cokolat atau kastad.





Jelly Roll Baked French Toast

  • 8 keping roti
  • 2 biji telur
  • 3 sdb susu
  • 1/3 cawan gula
  • 1 sdt serbuk kayu manis
  • 1 cawan serbuk nestum
Directions

  1. Buangkan bahagian tepi roti
  2. Lenyekkan roti dengan pengelek dan sapukan roti dengan jem pilihan
  3. Pukul telur dan susu dan masukkan serbuk kayu manis dan gula
  4. Celup roti dalam adunan telur dan saut dengan nestum
  5. Panaskan ven dan bakar selama 20 minit


    Notes


    RECIPE SOURCE:  PATYSKITCHEN 
    All images & content are copyright protected. Please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank  You.

    3 comments: