Lauk favourite masa zaman sekolah...., suka sekali makan bersama nasi panas. Cukup simple ikan digoreng dan dimakan bersama sambal kicap tetapi really..really satisfying.
Paling best kalau dapat ikan fresh. Ikan ini tidak perlu digoreng lama-lama bagi mengekalkan kemanisan ikanya.
5 - 6 ekor
cencaru dibersihkan
garam
secukup rasa
Panaskan
minyak dan goreng ikan. (jangan sampai gareng cukup masak angkat)
Untuk Sambal Kicap
2 biji
bawang besar dihiris halus
11 biji cili
padi dihiris halus
1 cawan
kicap manis
2 biji limau
nipis diperah airnya
Gaulkan
semua bahan dan adjust rasanya
Recipe Source :- PATYSKITCHEN
@PATYSKITCHEN, all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in yotur own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank You
wihh nikmat...
ReplyDeleteObat Sakit Pinggang