Resipi yang cukup mudah disediakan. Biasanya makan dengan
nasi panas atau pun nasi ayam. Api kukusan perlu besar supaya ayam mudah masak.
Ayam ini sedap dihidang bersama cili sos atau pun sos tiram.
CHINESE STEAM CHICKEN
PREP TIME
COOK TIME
TOTAL TIME
Serves: 8
INGREDIENTS
- 1 ekor ayam dipotong 20-24 (macam buat nasi ayam
- 2" halia dihiris nipi
- 5 batang daun bawang dipotong " panjang
- garam secukup rasa
- 3 sdb kicap cair
- 2 sdt minyak bijan
- 1 sdt lada serbuk hitam
- garam secukup rasa
Gaul semua bahan dan lumur pada ayam perap lebih kurang 1 jam
INSTRUCTIONS
- Panaskan kukusan pada api besar
- Susun ayam atas pinggan kukusan
- Taburkan halia dan daun bawang
- Kukus sehingga empuk.
wahh.. sedapnya ayam.. nak join jugak la sini.. hee..
ReplyDeletejom pakat jenguk sini hehe
Terima kasih atas resepinya, saya ambil resepinya sahaja lain tiada dulu kini dan selamanya.
ReplyDeleteThe guideline viability of a private look that can help you generally keep, prepared yourself just as cause segments diet system just as to perform like endeavors similarly as with dishwashing.intex easy set pool pump t working
ReplyDelete