This may look simple...but mind you it can be so addictive.....favourite Malay style Fried Egg Plant...double dose with fried anchovy sprinkle on top...perghhhhh...never stop with 1 plate of rice...I guaranteed you..ha..ha
- 2 terung panjang dibelah dua dan dipotong 3
- sedikit kunyit dan garam untuk menggoreng
- minyak secukupnya untuk menggoreng
- 25 cili kering direndam
- 1 biji bawang besar
- 3 ulas bawang putih
- garam, gula dan perasa secukupnya
Cara Menyediakanya
- Blend cili bawang besar dan bawang putih sehingga menjadi pes halusa
- Lumur terung dengan garam kunyit dan goreng, angkat dan toskan
- Panaskan minyak dan tumis cili yang diblend sehingga garing
- Masukkan garam, gula dan perasa..
- Angkat dan curah atas terung goreng
Notea :- Boleh juga ditabur dengan ikan bilis goreng
Recipe Source :- PATYSKITCHEN
all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. if you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. thank you.
Haha .. saya pun selalu juga goreng terung berlada mcm ni ... memang makan bertambah
ReplyDelete