Pages

Wednesday, July 23, 2014

SHITAKE CHICKEN BOK CHOY


Bok Choy biasanya sedap jika dicelur. Saya paling suka masak cara ini dan lebih sedap jika dimasukkan sos tiram. Boleh diganti ayam dengan udang jika tidak suka ayam. Sedap makan bersama nasi panas.


Shitake Chicken Bok Choy




  • 10 - 12 tangkai bok choy dicelur
  • 5 -6 keping cendawan shitake - rendam dan hiris
  • 200 g isi ayam dihiris halus
  • 5 ulas bawang putih dicincang halus
  • 2 sdb minyak masak
  • 1 sdb tepung jagung dibancuh dengan 1/2 cawan air
  • 1 cawan air
  • sedikit minyak bijan
  • garam dan stok maggi

Cara Menyediakannya

  1. Panaskan minyak dan masukkan isi ayam..biar seketika sehingga ayam  separuh masak
  2. Masukkan bawang putih dan biar seketika
  3. Masukkan air, garam, stok dan cendawan shitake
  4. Biar seketika masukkan tepung jagung dan sedikit minyak bijan
  5. Bila agak pekat sedikit,angkat dan curahkan atas sayur.



RECIPE SOURCE:  PATYSKITCHEN

all images & content are copyright protected. please do not use our images without prior permission. if you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. thank you. 


No comments:

Post a Comment