Pages

Saturday, March 29, 2014

PUFF SARDINE


Cara yang paling mudah menyediakan puff dan pastry sekarang ialah dengan menggunakan pastry yang saip. Saya selalu beli dan stock dalam fridge...agak-agak terasa hendak memakanya..cuma fikirkan inti apa yang hendak digunakan. Sudah tidak perlu renyah-renyah lagi. Resipi kali ini saya gunakan sardine. Untuk tidak cepat mual saya tumiskan cili dan masukkan sardin. Boleh la ada rasa agak-agak pedas sedikit.





Perfect Vanilla Cupcake Recipe
Prep time

Cook time

Total time


Ingredients

1 paket pastry
1 biji telur dipukul

Untuk intinya
1 tin besar sadin
2 sdb pes cili
2 biji bawang besar dicincang halus
2 biji cili merah dihiris nipis
1 sdb jus limau
garam secukup rasa


Instructions

  1. Panaskan 2 sdb minyak dalam kuali
  2. Tumiskan bawang besar sehingga layu
  3. Masukkan pes cili dan tumis sehingga agak garing sedikit
  4. Masukkan sardine dan dilecek-lecekan
  5. Masukkan 2 sdb sos sardin, jus limau dan garam secukup rasa
  6. Masukkan hirisan cili merah dan biar sehingga agak kering sedikit angkat dan sejukkan inti.


Cara menyediakan Puff


  1. Untuk mudah membuat puff ini saya guna pastry yang siap dipotong 4 segi jenama kawan
  2. Masukkan inti selitkan air keliling pastry dan lipat dua
  3. Sapukan telur di atas dan bakar pada suhu 200 c sehingga masak atau sehingga kekuningan.





 @PATYSKITCHEN, All images and content are copyright protected. Please do not use my images without prior permission. If you want to republish this recipe, please rewrite.

No comments:

Post a Comment