This is an instant anchovies fritters that I made for breakfast this morning. Just follow the instruction from the packaging, however to make more impact on the fritters I added some slice onion, chopped green onion, and bird's eys chilli. Serve best with chili sauce while it is still hot.
_________________________________________________________________________
Kadang-kadang buntu juga memikirkan apa yang hendak disediakan untuk sarapan pagi, seperti pagi ini saya memang sudah ketandusan idea tentang apa yang hendak disiapkan untuk sarapan. Nasib baik anak saya Myraz cadangkan buat cucur adabi katanya teringin tenguk kawanya bawa bekal ke sekolah. Jadi bagai pucuk dicipta ulam mendatang grap aje bungkusan tepung adabi ini dan jadilah cucur bilis adabi sebagai sarapan pagi tadi. Untuk tidak menampakkan terlalu kosong saya masukkan juga sedikit ikan bilis, bawang besar, daun bawang dan cili padi yang dihiris halus. Sedap makan panas-panas dengan cili sos.
Next Post - Scottish Shortbread
as-salam kak Paty's
ReplyDeletedah lama tak buat cucur bilis ni..mkn dgn cili kicap sedap!!
salam Paty. Kjee selalu masak the old school style. tak pernah try adabi punya. nanti nak try pulak.
ReplyDeletebtw ada award for you in my blog. tq.
Salam Ady nampaknya Ady memang memang peminat cili kicap ya
ReplyDeleteSalam Kjee,akak pun selalu cara old syyle tapi dalam hamper raya dapat banyak paket cucur ni akak try tenguk kat TV bulat-bulat cantik
ReplyDelete