I love to make this chicken fritters as a side dish when ever I made fried rice. It's a great combination.
I came up with this recipe and was thrilled when my children gave it rave reviews. The chicken and fried rice make these a wonderful brunch or lunch entree. INGREDIENTS
- 300 gm chicken fillet / 300 gm isi ayam 1 egg lightly beaten / 1 biji telur dipukul ringan
- 1/2 cup milk/ 1/2 cawan susu
- 2 tablespoons butter, melted / 2 sdb mentega cair
- 1/2 teaspoon salts/ 1/2 sdt garam
- 1 3/4 cup self raising flour / 1 3/4 cawan tepung naik sendiri
- 3 tbsp cajun spices / 3 sdb rempah cajun
- 2 tbsp paprika / 2 sdb paprika
- Suffient oil for deep frying/ Minyak secukupnya untuk menggoreng
Directions
- Stir in the chicken, egg, milk, butter,cajun, paprika and salt. .Add into flour mixture. / Satukan telur, susu, butter garam, cajun, paprika dan ayam. Campurkan kedalam adunan tepung.
- In a deep-fat fryer or skillet, heat 2 in. of oil to 375°. Drop batter by 1/4 cupfuls into oil. Fry for 3 minutes on each side or until golden brown. Drain on paper towels; keep warm./ Panaskan minyak dan goreng hingga kekuningan.
_________________________________________________________________
Saya suka buat fritters ini makan bersama Nasi Goreng. Saya rasa ia merupakan satu kombinasi yang cukup menarik. Resipi ini saya ambil dari resipi udang celup tepung tapi saya olehkan dengan menggunakan tepung naik sendiri dicampurkan dengan rempah cajun dan paprika. Ini untuk menambahkan rasa pedas pada ayam dan menaikkan warna ayam dengan paprika. Boleh juga digantikan susu dengan air. Dan jika hendak menggunakan tepung biasa pun boleh tapi jangan lupa masukkan baking powder supaya ayam boleh naik cantik. Sesuai sebagai sajian sampingan atau pun dibuat sebagai appetizer.
Next Post - Potato Macaroni Salad
_____________________________________________________________
Assalamualaikum Kak Paty,
ReplyDeleteWow!!simply delicious...actually kak my favourite meal is chicken cajun,bila mkn di Breeks Cafe,for sure I would order CC...memang sedap lah kak!
Another recipe frm you which I would like to try.I keep this recipe in my waiting list...thks kak for sharing the lovely recipe.