Pages

Monday, May 16, 2016

BUTTERSCOTCH MINI CHEESECAKE


Resipi ini sesuai bagi yang menginginkan cheesecake portion kecik, ngam-ngam untuk makan sekeuarga. Resipi ini juga boleh dijadikan resipi asas untuk apa-apa jenis topping yang ingin kita gunakan.

Mudah menyediakannya and its velvety smooth and creamy






Butterscotch Mini Cheesecake

  • 2 cawan serbuk digestive cookies (15 keping)
  • 1/2 cawan mentega dicairkan

Satukan semua bahan dan masukkan kedalam acuan muffin tekan dengan buntut gelas hingga mampat dan bakar selama 10 minit, keluar dan ketepikan

Untuk fillingnya
  • 2 buku krim cheese
  • 3 sdb gula
  • 1/2 cawan krim masam
  • 2 biji telur
  • sedikit esen vanilla
  1. Pukul krim cheese dan sehingga sebati 
  2. Masukkan telur sebiji demi sebiji sehingga habis
  3. Masukkan krim masam dan vanilla
  4. Pukul rata dan curah adunan kedalam base yang dibakar tadi
  5. Panaskan oven pada suhu 180 c dan bakar selama 30 - 45 mini
  6. Keluarkan dan sejukkan
  7. Masukkan dalam peti sejuk selama 2 jam
  8. Hidangkan bersama butterscotch dan popcorn

Notes



RECIPE SOURCE:  Patyskitchen.blogspot.com
All images & content are copyright protected. Please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. Thank  You.


MMM

No comments:

You Might Also Like These

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...