Wednesday, February 29, 2012

LEMON SPONGE CAKE


A mini sponge cake with lemon filling. Recipe heavily adapted from Anna Olson TV Program SUGAR. Two tips I learnt how to produce soft fluffy sponge cakes  from Anna were :

1. Before you whisk eggs, warm the eggs first. Anna soaked the eggs in warm water tap  for 1-2 minutes.
2. Scoop 2-3 ladle of batter into the melted butter, then pour the mixture into the batter

This sponge cake is soft and fluffy. A perfect sweet ending. The lemon curb fillings really made this sponge cake special.

CLASSIC FRIED CHICKEN




Southern popular as KFC here in Malaysia always give great results. Once you have made perfect fried chicken, you will want to make it a lot more. Fried chicken recipes tend to be very easy and are always appreciated by family and friends. This recipe includes Crisco, which is a brand of shortening, as well as flour and seasonings. As usual to meet the eastern taste bud I added 2 tsp of papprika and 1 tsp of cajun. It improves the colour and the flavour of the chicken

The chicken is dusted in a mixture of flour, salt and pepper and fried in a cast iron skillet. This is similar to many other southern fried chicken recipes and this is crispy and delicious. Serve with chili sauce
_________________________________________________________________________

Siapa yang boleh menolak ayam goreng terutama kanak-kanak....kalau tidak KFC tidak akan tumbuh bagaikan cendawan. Di mana-mana ada KFC cukup popular malah tidak pernah.  Terdapat berbagai resipi ayam goreng ini nak paling mudah pergi aje KFC...kalau tak beli aje tepung KFC dan kalau hendak buat sendiri...terdapat beberapa variasi tetapi variasi ini paling simple adukkan semua bahan kering dengan ayam lalu goreng. Resipi asal tidak menggunakkan paprika..tetapi saya takut mual saya masukkan sedikit papprika dan cajun biar kena dengan anak tekak kita ni. Yang ini unik sedikit digoreng pakai shortening Crisco..memang ranggup la...tetapi kalau tak hendak pakai crisco pun tak apa goreng cara biasa. Sos nya apa lagi untuk dewasa cili sos dan untuk kanak-kanak tomnato sos

Next Post - Anna Olson lemon Sponge cake



WORDLESS WEDNESDAY WITH NASI LEMAK TUMIS, SAMABAL TUMIS BILIS TELUR AND SOTHERN FRIED CHICKEN






Salam and Good Morning All, today 29th February 2012....yeah...it's a leap day and a leap year...ha..ha..it only happen every four years. Let's check out some fact on Leap Year that I excerpted from Google "


Leap Year is also known as intercalary or bissextile year. Not only does February get 1 day extra on leap year, but the year also get’s one extra day. Normally February only has 28 days but in a leap year, February has 29 days. A year usually has 365 days but in a leap year the year have 366 days. Leap Year are always every fourth year. The 29th February is known as Leap Day. Over the years many traditions have developed because of a Leap Year being an occurrence happening every fourth year.

And to those celebrating birthday today HAPPY BIRTHDAY.

Today is just a revisited of Nasi Lemak Tumis, Sambal Bilis Telur and some Southern Fried Chicken. Both my girls have to stay back till 6 pm today...one for her cheer leading training one for her class presentation assignments. So I made a heavy breakfast for them to packed to school. For recipes

Nasi Lemak Tumis -Click Here
Sambal Tumis Ikan Bilis - Click Here
Southern Fried Chicken - In my Next Entry

Make this 29th February 2012 a memorial day for you who knows what's gonna happen in the next four year. Have a Nice Day and Have Fun


Hari ini 29hb February 2012 adalah hari terakhir bulan February dan menariknya hari ini adalah hari lompat dan tahun lompat yang hanya akan dirai dan dicatit dalam calendar tahunan empat tahun sekali. Kepada yang menyambut hari ini pasti istimewakan...orang celebrate birthday tiap2 tahun tetapi yang lahir pada 29 February sambut birthday 4 tahun sekali...kalau saya...saya buat kek empat tingkat untuk diri saya, qadar yang lepas-lepas sekali....ha.....ha gurau aje. Ok menu pagi ini menu ulangan...anak-anak kena stay back untuk latuhan cheer leading dan assignment sekolah so breakfast kena berat...saya bekalkan mereka dengan Nasi Lemak Tumis, Sambal Bilis Telur dan Southern Fried Chicken,. Resipinya bolehlah amnil dilink di atas.


Next Post - Southern Fried Chicken

Tuesday, February 28, 2012

CHOCOLATE COVERED STRAWBERRY


Every times we went up to Cameron Highland I ended up buying lots ...lots ...of strawberries and making these strawberries chocolate covered. I don't know why but I just loved making these.This is the simplest version of chocolate covered strawberries I know. Turn the strawberries upside down and insert by the toothpicks into a piece of styrofoam for easy cooling, or simply place them on a sheet of wax paper. White chocolate may be drizzled over the milk chocolate and embellish your chocolate-covered strawberries with sprinkles, chopped nuts, and other toppings. Perfect for "hantaran"


_________________________________________________________________________


Ini lah dia tak ada kerja cari kerja...setiap kali naik ke puncak saya akan angkut strawberry banyak-banyak...bukan apa geram tenguk. Bila dah beli tu macam-macamlah direka..buat pudding, buat kek dan yang ini chocolate strawberry. Terus terang saya cakap bila sudah buatnya. Resipi di atas adalah yang paling mudah dan senang. Pada yang mempunyai tangan yang halus dan kreatif pasti corak yang cantik dapat dihasilkan.

Next Post - Breakfast Menu

BATIK CAKE /KEK BATIK



Scrumptious chocolatey dessert, and this one is not just any chocolatey dessert, but Chocolate Biscuit Cake that reminiscent Prince William Chocolate Biscuits Cake. Although this is a no-bake cake with biscuits mixed with condensed milk and malt- MILO, you'll need to prepare it at least 4 or 5 hours ahead of time.  It stores nicely in the refrigerator for several days once made. It's incredibly rich so serve very thin slices. Divine. And easy, too!

 Click Here  to see a well illustrated step by step process by Wendy from Table For Two.

Monday, February 27, 2012

TENGGIRI MASAK KICAP / SOY SAUCE MACKEREL



This is my childhood favourite dish and still remains as my favourite dish even though have not been cooking this dish for quite some times. Very tasty and satisfying and perfect dish for kiddos. Fish in Soy Sauce...you can use any fish and thickness of gravy depending on how you want it. I used some spice for this dish, it's an optional you can omit that if you don't like it. Serve best with hot steamed rice.
_________________________________________________________________________

Lauk kesukaan saya semasa kecil dan sejak tidak ada anak kecil di rumah jarang masak lauk ini. Tiba-tiba tekak terasa teringin pula nak makan masak kicap ikan. Masak kicap ayam kerap juga buat tapi yang ikan ini agak kureng sedikit. Baru-baru ini buat dan cuba test rempah masak kicap ikan Mak Siti, saya cuma masukkan rempah tu 1 sdb aje...kerana tidak mahu yang terlalu berempah.

Masak kicap ini kalau hendak buat kena pandai adjust air...jika suka yang pekat kurangkan air jika suka yang berkuah sedikit tambahkan air. Bahan-bahan lain macam biasa aje..kicap, pekat, kicap manis dan sos tiram. Bahan perisa ini penting bagi menambahkan kesedapan pada masak kicap ini.

Next Post - Kek Batik

CAKE MIX WAFFLES



These Cake Mix Waffles would make a delicious breakfast treat – or they would be great for an easy dessert!. With ice cream or cream or fresh strawberries and fruits. make you drooling for  more.

This recipe was from Rachel Ray TV Program and  would be great as shortcake substitution. Simple, Easy and Fast.

Directions:

  1. Heat a waffle iron to medium.
  2. Place the strawberries in a bowl and sprinkle with sugar.  Let sit until time to serve.
  3. Mix the pound cake according to the box instructions.  Brush melted butter on the waffle iron, or spray with non stick spray, then pour the pound cake mix onto the waffle iron.  Do not overfill.  Cook for 4-5 minutes, or until the the waffle is cooked through.
  4. Serve the cake waffles with the strawberries and whipped cream.

Rasanya cara yang paling mudah membuat waffles..tak payah nak fikir ia menjadi atau tidak, dengan menggunakan tepung bancuhan kek yang sedia ada dan bakar dengan pembakar waffles. Resipi ini saya ambil dari program Rachel Ray. Rasanya tentulah seperti rasa kek. Sesuai didapu dengan krim berserta dengan buah-buahan segar.

Sajian enak buat sarapan atau pencuci mulut.

Next Post - Tenggiri Masak Kicap / Soy Sauce Mackerel

MONDAY BLUES WITH SARDINE SANDWICH AND CAKE MIX WAFFLES



Salam and Good Morning All, ....Monday Blues and the last Monday of the month, I made Sardine Sandwich and Cake Mix Waffles. Good pair ....to start of your Monday Blues. This sardine sandwich always brings me a trip down memory lane. It's a must party dish if you are celebrating birthday party or any simple functions, very popular in the 70's and 80's and started disappearing in the 90"s....the place of sardine has been taken by tuna and these days we have more tuna sandwich then sardine.

One thing interesting about this sandwich.....it's been called as Malaysian Style Sardine Sandwich....it could be this sandwich is popular among the Malaysia. Simple ingredients, simple preparations and very satisfying.


Sardine Sandwich


Print Save Recipe

Ingredients:


1 loaf white sandwich bread
1 can sardines in tomato sauce
1 onion, thinly sliced
1 red chili thinly sliced
1 cucumber, finely shredded
A squeeze of lemon juice
Salt and pepper to taste

Directions:


  1. Mash the sardine with a fork, mix in onion and red chili. Add a squeeze of lemon juice and salt and pepper to taste.
  2. Top assemble: Spread butter on a slice of bread, top a tbsp of sardine mixture on the bread and spread it evenly. Add shredded cucumbers. Cover with another slice of bread.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...